de la 799 euro/pers.

Spania-Portugalia 2014

Contacteaza un agent!

Spania-Portugalia 2014

Perioade: 18.06 – 30.06.2014; 11.07 – 23.07.2014; 15.09 – 27.09.2014

Ziua 1 | Bucuresti – Barcelona

Intalnire cu reprezentantul la ora 07:10 la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO421 cu destinatia Barcelona. Decolare la ora 09:10, sosire la Barcelona la ora 11:30. Tur de oras Barcelona panoramic: Portul turistic Port Vel, celebrul Bulevard Rambla. Dupa amiaza, transfer pe Costa Maresme. Cina si cazare Hotel Sirius 4* Costa Maresme sau similar.

Ziua 2 | Barcelona

Mic dejun. Excursie de 1 zi la Barcelona. Tur de oras cu vizitarea celor mai importante atractii turistice: Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi, Plaza Catalunya. Timp liber la dispozitie pe Rambla pentru cumparaturi. Se pot vizita in zona: Catedrala, Plaza del Rei, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. Dupa pauza, turul continua cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Montjuic si Plaza Spania. Scurt popas pe Montjuic pentru stop fotografic si Stadionul Olimpic. Cina si cazare Hotel Sirius 4* Costa Maresme.

Ziua 3 | Barcelona – Valencia

Mic dejun. Excursia continua spre Valencia, unde ajungem dupa amiaza. Tur de oras Valencia. Supranumit si “Orasul luminilor”, a fost fondat in timpul Romanilor, in sec. II inainte de Hristos. Jaime I l-a recucerit si l-a transformat in Capitala Regatului “Valencia”. Timp liber la dispozitie in Valencia. Cazare Hotel Mas Camarena 4* Valencia-Paterna sau similar.

Ziua 4 | Valencia – Granada 

Mic dejun. Excursia continua spre Granada. Sosire spre seara. Optional, Vizita cu ghid local la Alhambra. La Alhambra (in araba “Castelul Rosu”) a fost construit initial ca o fortareata in sec. IX si transformat intr-un complex de palate in sec. XIII-XIV. A fost declarat monument national in 1870. Se mai viziteaza El Generalife – Gradinile situate in fata Palatului Regal. Tarif: 30 €/persoana si include: biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, insotitor de grup, rezervare. Foarte Important ! Excursia la Alhambra se rezerva numai din tara, intrucat la fata locului datorita cererii foarte mari nu se mai pot cumpara biletele.  Biletele de intrare au fost rezervate in avans. Cazare Hotel MA Princesa Ana 4* sau similar.

Ziua 5 | Granada – Gibraltar – Sevilia

Mic dejun. Excursia continua spre Gibraltar – Extremitatea sudica a Europei de unde se poate admira o minunata panorama asupra continentului African. Dupa acest scurt popas, ne indreptam spre Sevilla. Sevilia este situata pe raul Guadalquivir – poarta de legatura la Oceanul Atlantic. Tur de oras pietonal cu ghid local. Se viziteaza Catedrala – o cladire impunatoare, a 3-a ca marime din Europa, unde se presupune a fi Mormantul lui Columb. Altarul este decorat cu gravuri in stil gotic. Vizavi de cetate este Fortareata “Alcazar” (sec.X). Seara, optional Flamenco Show, o ocazie unica de a admira adevaratul dans flamenco. Cazare Hotel Ribera de Triana 4* sau similiar.

Ziua 6 | Sevilia – Algarve – Lisabona

Mic dejun. Ne luam la revedere de la Spania si ne indreptam spre Portugalia. Vom merge de-a lungul Golfului Cadiz si vom face un scurt popas in regiunea Algarve la Faro. Spre seara ajungem la Lisabona. Cazare Hotel Villa Rica 4* sau similar plecari 11 Iul, 15 Sept.  respectiv Hotel Luna Esperanca 4* zona Lisabona, in Setubal plecare 18 Iun.

Ziua 7 | Lisabona

Mic dejun. In prima parte a zilei vom descoperi capitala lusitana in cadrul unui Tur pietonal Lisabona, incepand din partea veche a orasului, continuand apoi cu cea moderna, descoperind pas cu pas atractiile Lisabonei. Dupa amiaza, va recomandam o vizita la Oceanarium – unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Cazare Hotel Villa Rica 4* (plecari 11.07, 15.09) respectiv Hotel Luna Esperanca 4* (plecare 18.06). Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

Ziua 8 | Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril

Mic dejun. Continuam vizitarea capitalei lusitane cu un Tur panoramic Lisabona. La pranz, excursie optioanala la Sintra, Cabo de Roca, Cascais & Estoril. Declarata de UNESCO patrimoniu universal. Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra se poate vizita Palatul National si vom avea un scurt timp liber in centrul orasului. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa Tarif: 50 €/persoana si include:transport autocar, bilet intrare Palatul National din Sintra, ghid insotitor. Intoarcere in Lisabona si cazare Hotel Villa Rica 4* sau similar (plecari 11.07, 15.09) respectiv Hotel Luna Esperanca 4* (plecare 18.06).

Ziua 9 | Fatima – Coimbra – Porto

Mic dejun. Excursia continua spre Fatima – unul dintre cele mai importante lacasuri de cult dedicate Fecioarei Maria. Se viziteaza Capela ridicata pe locul unde si-a facut aparitia Fecioara. In drum spre Porto, vom face un scurt popas la Coimbra un oras care ocupa un loc special in inimile tuturor portughezilor. Aici a fost fondata in 1290, de catre regele Dinis, prima Universitate din Portugalia fiind una dintre cele mai vechi din lume. Sase dintre regii portughezi s-au nascut in Coimbra – capitala Portugaliei intre 1139 si 1256. Sosire spre seara la Porto. Tur de oras Porto cu ghid local, cu vizitarea panoramica a principalelor atractii turistice: Catedrala, Ribeira – partea veche a orasului (obiectiv protejat de UNESCO), Piata Batalha, Gura raului Douro, Turnul Medieval, Podul D. Luis – simbolul orasului construit de celebrul arhitect francez Gustav Eiffel. Cazare Hotel Mercure Porto Gaia 4* sau similar.

Ziua 10 | Porto – Salamanca – Madrid

Mic dejun. Pe drumul de intoarcere catre Spania, vom face un scurt popas la Salamanca – mare centru universitar, oras cunoscut in intreaga lume pentru bogatia sa culturala si artistica.  Dupa o vizita de cca 1 ora,  excursia continua spre capitala Spaniei – Madrid. Sosire in cursul serii. Cazare hotel Rafael Ventas 4* sau similar.

Ziua 11 | Madrid – Capitala Spaniei & El Escorial

Mic dejun la hotel. Tur de oras Madrid cu ghid local. Vizita panoramica: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continua: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatului Regal – resedinta oficiala a Regelui Juan Carlos si Regina Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa. (vizita exterioara). Vizitam Plaza de Espana si celebrul bulevard Gran Via. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau optional excursie la El Escorial aflat in apropierea Madridului, la poalele dealurilor Sierra de Guadarrama. Aici se afla San Lorenzo de El Escorial – complexul, format din manastire, palat si mausoleu regal, construit de Filip al II-lea in 1584 si caracterizat ca fiind “a opta minune a lumii”, a fost ridicat in cinstea Sfantului Laurentiu (San Lorenzo). Constructia in forma unui gratar, amintind de martiriul Sfantului Laurentiu, a durat 21 de ani si reprezinta unul dintre cele mai mari edificii din lume. Tarif: 40 €/persoana, minim 25 participanti (Include: transport autocar, bilet de intrare, ghid local, insotitor de grup).  Cazare hotel Rafael Ventas 4*.

Ziua 12 | Madrid – Capitala Spaniei & Toledo

Mic dejun la hotel. Dimineata, optional, excursie la Toledo – oras monument national, inclus in Patrimoniul Unesco. Vizita cu ghid local. Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei Vizigotice este un adevarat monument. Atractii: biserica Sf. Toma cu capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funerariile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, biserica si manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”. Tarif: 50 €/persoana, minim 25 participanti. (Include: transport autocar, bilete de intrare la Catedrala si Sinagoga, ghid local, insotitor de grup). Intoarcere la Madrid, dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Madrid pentru cumparaturi. Seara, incepand cu ora 18:00 Vizitarea Muzeului National Prado – Colectiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictură şi sculptură, „el Prado” conţine de asemenea o importantă colecţie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afişe, 1.000 de monede şi aproape 2.000 de obiecte decorative şi lucrări de artă. Sculptura este reprezentată prin peste 700 de lucrări şi printr-un număr mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care îi conferă muzeului renumele internaţional. Indiscutabil, în Prado se află cele mai mari colecţii de lucrări ale spaniolilor Diego Velázquez şi Francisco Goya, precum şi ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Nota: Dupa ora 18:00 intrarea este gratuita ! Cazare hotel Rafael Ventas 4*.

Ziua 13 | Madrid – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO416 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 13:00, sosire la Bucuresti pe Aeroportul Otopeni la ora 17:35.

Tarife:

799 €/pers. in camera dubla

764 €/ al 3-lea adult in camera dubla

642 €/Copil 2-11 ani cu 2 adulti

1.097 €/adult in camera single

Oras de plecare: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite din tara, din orasele:
» Constanta-Medgidia-Cernavoda-Fetesti-Slobozia
» Iasi-Tg.Frumos-Roman-Bacau-Onesti-Brasov-Campina-Ploiesti
» Sibiu-Rm.Valcea-Craiova-Pitesti

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zbor direct la dus Bucuresti => Barcelona Compania TAROM
• Zbor direct la retur Madrid => Bucuresti Compania TAROM
• Transport cu autocar de 4* pe circuit
• 12 nopti cazare cu mic dejun si Demipensiune la hoteluri de 4* astfel:
– 2 nopti pe Costa Maresme cu Demipensiune, Hotel Sirius 4*
– 1 noapte la Valencia, Hotel Mas Camarena 4*
– 1 noapte in Granada, Hotel MA Princesa Ana 4*
– 1 noapte la Sevilia, Hotel Ribera de Triana 4*
– 3 nopti la Lisabona, Hotel Villa Roca 4*
– 1 noapte in Porto, Hotel Mercure Gaia 4*
– 3 nopti la Madrid, Hotel Rafael Ventas 4*
• Ghizi locali la Sevilia, Porto si Madrid
• Vizita la Muzeul Prado
• Vizitele, excursiile si tururile mentionate in itinerariul excursiei

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport, 150€/persoana  (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Asigurarea medicala de calatorie
• Asigurarea Storno
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Excursiile si programele optionale

Nota: Excursia la Alhambra se rezerva si se achita din tara, odata cu achizitionarea excursiei.

Cod oferta:01

Please verify your information

You must complete the captcha to finish your booking :

Your booking is complete

A detail copy has been sent to your email and also to our staff.