Marmaris, circuit si sejur 12 zile

MARMARIS- Circuit + Sejur de la 319€
12 zile + 7 cine INCLUSE: Troia, Bergama, Kusadasi, Efes Bodrum, Marmaris, Insula Rhodos, Pamukkale, Hyerapolis, Istanbul
REDUCERE 3–10%  pentru GRUPURI (minim 6 pers. pe acelaşi circuit şi aceeaşi plecare) – vezi condiţii înscriere
REDUCERE 3% pentru ultimele 5 locuri pe lista cu ordinea de îmbarcare în autocar

Ziua 1. BUCUREȘTI- CANAKKALE (615 km)
Ora 6:00 plecare din Bucureşti spre Edirne unde vizităm Moscheea Selimiye, a cărei importanță e subliniată de cele patru minarete, inclusă în patrimoniul UNESCO. După traversarea strâmtorii Dardanele, sosire şi cazare la Canakkale.

Ziua 2. CANAKKALE- TROIA- BERGAMA- KUSADASI (395 km)
Mic dejun. Începem vizita Cetății Troia, orașul legendar unde s-a desfășurat războiul descris în Iliada lui Homer, iar apoi ne deplasăm pentru vizita la Bergama. Aceasta este faimoasă atât pentru vestigiile sale (Asklepionul este considerat unul din primele spitale din lume), dar și pentru faptul că aici s-a inventat pergamentul. Drumul continuă pentru cazare la Kusadasi. Seara, timp liber pentru baie sau plimbare prin renumita staţiune de pe ţărmul Mării Egee.

Ziua 3. KUSADASI- EFES – BODRUM- MARMARIS (305 km)
Mic dejun. Dimineața timp liber pt. plajă în Kusadasi, sau opțional (10 euro se achită la înscriere), vizita în Efes, oraş antic renumit pentru Templul Zeiţei Artemis, minune a lumii antice. Se vizitează site-ul arheologic cu impunătoarea bibliotecă şi Casa Fecioarei Maria. Drumul continuă spre Bodrum, oraşul lui Herodot unde se înălţa în Antichitate încă una din cele 7 minuni ale lumii: Mausoleul de la Halikarnassos. Vizită la Castelul medieval, transformat azi în muzeu de arheologie submarină. Seara cazare pe ţărmul Mediteranei în stațiunea Marmaris.

Zilele 4- 9. MARMARIS, Insula RHODOS, KAUNOS, Delta râului DALYAN
Ne vom bucura de un sejur activ, cu o multitudine de opţiuni de petrecere a timpului liber. În tot acest timp „obligatorie” este croaziera în Grecia, în „Insula Trandafirilor”. În oraşul Rhodos se recomandă folosirea trenuleţului turistic, apoi se admiră Portul (cu locul unde se află „Colosul”), Aleea Cavalerilor şi Palatul Guvernamental. Utilizând mijloacele de transport local se poate ajunge în Lindos, renumit pentru Templul Atenei şi Castelul Cruciaţilor. Apelând la ofertele agenției partenere turcești, se pot achita direct în stațiune mai multe excursii opționale, dintre care din cele mai spectaculoase sunt cele la Kaunos și Delta râului Dalyan, unde grandioasele vestigii ale trecutului (mormintele săpate în stâncă datează din perioada elenistică) sunt puse și mai mult în valoare de natura sălbatică, unde numeroase păsări și chiar broaște testoase gigantice (Caretta Caretta) își găsesc refugiul.

Ziua 10. PAMUKKALE- HYERAPOLIS- ISTANBUL (735 km)
Mic dejun. Plecare la Pamukkale pt. a admira imaculatele formaţiuni calcaroase („Piscina Cleopatrei”) de unde izvoresc ape termale captate în cetatea antică Hyerapolis situată în apropiere. Continuăm traseul spre Istanbul, superb amplasat pe malul Bosforului. Cazare la Istanbul.

Ziua 11. ISTANBUL
Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm vizitării metropolei care se întinde pe două continente: Moscheea Albastră, Bis. Sfânta Sofia, Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Opțional, Croaziera pe Bosfor (10 €). Seara program liber pt. vizitarea Bazarului. Cazare la Istanbul.

Ziua 12. ISTANBUL- BUCURESTI (625 km)
Mic dejun. Plecare din Istanbul. Se tranzitează teritoriul Bulgariei.Sosire în București după 21.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

PREŢUL INCLUDE:

  •  transp.autocar climatizat, clas. 2- 4*, excepție ziua 4–9, 11
  •  11 cazări cu MD în hotel similar 3 și 2* (cu 7 cine incluse)
  •  ghid din partea agenţiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ:

  •  asigurarea medicală şi excursiile optionale organizate din Marmaris
  •  intrările la obiectivele turistice şi serviciile de ghizi locali;
  •  croaziera (cca 44 €+15 € taxa de port) şi transp. local în Rhodos +Istanbul Excursia optionala la Efes si croaziera pe Bosfor ambele minim 30 pers.

În unele orașe de pe traseu, autoritățile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turiști la recepția hotelurilor.

Obiectivele marcate cu caractere bold-italice se vor vizita doar pe exterior. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Pentru explicaţii la obiectivele turistice, grupul va achita câte 15 €/ pers. în Turcia, pt. servicii de ghizi locali (obligatoriu impus prin lege).
Grup minim 35 pers.
Ordinea cazărilor şi vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program. Compania de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii , ce nu pot fi depistate anterior plecării.

Hotel Kocer Beach- similar 3* (sau similar), amplasat chiar pe plaja din Marmaris, la circa 10 minute de centrul statiunii ti de Aqua Dream Water Park, oferă o zonă de plajă privată cu sezlonguri si umbrele de soare,  piscină în aer liber, restaurant à la carte, bar. Toate camerele dispun de baie proprie, balcon  cu vedere la mare, aer conditionat, minibar, seif si TV satelit.

Turiștii trebuie să dețină PAŞAPORT valabil minim 6 LUNI de la data INTRĂRII ÎN TURCIA.

Cod oferta: 2

 

 

468 ad

Please verify your information

You must complete the captcha to finish your booking :

Your booking is complete

A detail copy has been sent to your email and also to our staff.